Japāna Kaķu sala

Mazā sala Aushimā atrodas 12 km no pilsētas Ozo Japānā un tur ir pilns kaķiem tikai uz šīs salas dzīvo 15 iedzīvotāju, visi pensionāri – un daļa viņu dzīves telpa ir jādala ar 100 kaķiem. Salai ir dots nosaukums– Kaķu sala.

Ja ar kaķu populācijas monitoringu, reizinot, tad ta sir ļoti daudz, kas ir bijuši pēdējā desmitgadē, bet to salu tikai nesen sāka runātun ir uztaisīta sensācija internetā un tā ir kļuvusi par tūrisma vietu. Lai gan tas nav piesaistošs ar viesnīcu, restorānu vai jebkuru citu objektu, bet gan ar kaķiem.

Pasaules kara laikā salā bija 2 cilvēki, kas aizbēga no šīm šausmām. ieradās salā kopā ar saviem lolojumdzīvniekiem un devās mājās. viņa ziedu laikos kopā ar šiem kaķiem salā bija 655 cilvēki 1960 s, kaut arī – daudzi no viņiem pameta salu, jo sāka strādāt citās pilsētās. Viņi pameta savas mājas un savus kaķus, tik daudz mājas kaķi tika atstāti novārtā uz ielām kaķi vairojās un piepildīja ielas ar pūkainām ģimenēm.

15 salu iedzīvotāji, vecumā no 50 līdz 80, lielākā daļa no viņiem pensijā – saka, ka viņi kaimiņi vairs nevarēja vairs izvairīties viņi vairojās ļoti ātri vienreiz viņi ieiet savās mājās, bet to skaits audzis tādā veidā, ka tās nav iespējams izturēt kaķu popularitātes dēļ fotoattēli tiešsaistē tiek ūtīti no telefona uz teefonu – daudzi cilvēki sūtīja Ozo pilsētas domei lūdza norādījumus par to, kā sasniegt “kaķu mīlētāju paradīzi”. cilvēki no visas Japānas, no Hirosimas uz Yamaguchi plāno doties uz šo kaķa templi.

Vienīgais veids, kā panākt, ka kaķis ir salā, izmantojot aizvēršanu  ejot vienreiz dienā no Ozo uz Aushima un atpakaļ. “katru nedēļu daudz tūristu ierodas, lai gan nekas nav savadāks. kaķi, taču ir tikai kaķi”, teica Lau-Yu Nuez, kurš droši vien nesaprata, ka kaķi ir reāla naudas pelnoša alternatīva vieta.

Iedzīvotāji ir uztraukušies par tūrisma piesaisti, kuri dosies uz salu un tas viss ir noticis pēkšņi, ka tūristi sākuši apmeklēt šo vietu.. Viņi domā, ka ja Aushima turpinās būt par populāru tūristu vietu – tad viņiem vajag, lai kāds rūpētos par kārtību, drošību un tīrību šai vietā, jārūpējas, lai cilvēki nebarotu kakus ar visu, kas vien ienāk prātā.