Piecus veselības faktus par tevi atklāj tavu acu krāsu

 

Jūs ciešat no slimībām, kā tikt galā ar sāpēm? – Nesenie pētījumi rāda saikni starp mūsu acu krāsa un veselības īpašību mūsu ķermenī. Uzzināsīm par atšķirībām starp tumšo un gaišo acu krāsu.

Mūsu acis var iemācīt daudz ko jaunu par mums: tas, ko mēs jūtam, vai domājam, mēs varam runāt taisnību vai melot –, bet arī par mūsu veselību un mūsu izredzes slimot ar dažāda veida slimībām. Tur nav divi dažādi gēni – vienu par zilām acīm un brūnām acīm, bet 12-13 atšķirīgi gēni, kas nosaka tavu acu krāsu un citu iekšējo procesu mūsu ķermenī.

  1. Ciestnoslimībām.

Agrākie pētījumi liecina, ka mūsu acu krāsai ir tieša saikne ar tādām slimībām kā diabēts, melanoma un vitilibu. Zilām acīm, cilvēki mazāk cieš no vitiligo, Arī ir situācija, kur brūnās krāsas pigmenta pazūd no atsevišķām ķermeņa daļām un atstāj zīmes, kas atgādina “spodru”.

Situācijā, kad personas acis ir dažādās krāsās, piemēram, viena brūna, otra zila, var būt dažādu slimību kā Hopers sindroms vai glaukomas Figmantrit. Vēl vairāk, cilvēki, kuriem ir diabēts var pamanīt ka viņu acu krāsa kļūst tumšāka.

  1. Jūsupersonība

Pētījumu veicis Austrālijā, kur 366 dalībnieki tika pārbaudīti, atklājās, ka cilvēkiem ar spožām acīm mēdz būt daudz konkurētspējīgāki un draudzīgzāki, līdzjūtīgi nekā cilvēki ar tumšām acīm.

Tas var izklausīties pārspīlēti, un varētu prasīt vairāk pētījumu veikšanu, taču pētnieki apgalvo, ka tas ir saistīts ar mūsu evolūcijas saknēm: pirms daudziem tūkstošiem gadu mūsu senči domāja northern-european zilām acīm cilvēkiem ir pievilcīgāki un ideāli pārošanai. Iespējams, tieši tādēļ ir konkurētspējīgāki ar zilām acīm cilvēki šodien.

  1. Kātiktgalāarsāpēm

 

Daži zinātnieki apgalvo, ka acu krāsa var liecināt cik liels ir sāpju slieksnis tavam ķermenim. Nesens pētījums parādīja, ka no 58 sievietēm, kas ar gaišām acīm nereti rodas mazāk sāpes dzemdībās, salīdzinot ar sievietēm ar tumšām acīm.

Šīs sievietes izjūt ne tikai fiziskās sāpes, saskaņā ar pētījumu, viņām bija arī mazāk satraukuma, depresijas un negatīvās domas.

Citi pētījumi liecina, ka mūsu acu krāsa var norādīt arī to, cik daudz mēs varam panest, piem.  agrāk gaišo acu pētījumi parādīja, ka cilvēki var iedzert vairāk alkohola nekā ar brūnām acīm cilvēki.

  1. Jūsuģenētika
  2. gadā zinātnieki atklāja, ka visiem zilacainu cilvēku daļa taisnu ģenētisko saikni pats tēvs, vīrs, kas bija ģenētiska mutācija 6,000 -10,000 gadiem. Līdz šim laikam – visiem cilvēkiem bija tikai brūnās acis. Gēnu mutāciju, kas ietekmēja OCA2 pārmaiņa “izslēgšanas” spēja veikt brūnām acīm. ģenētiskās pārmaiņas radīja savdabīgu ‘ samainīšanos’, kas ierobežo tā spēju ražot melanin, kas noved pie zilām acīm.

Ja jums ir zilas acis, jums ir kopīgs sencis ar visiem zilacains cilvēkiem ap jums.

  1. Ciktuvaribūtuzticams

Tas ir iespējams, ka jūs varat paļauties uz brūnacainajiem, daudz vairāk, nekā cilvēki paši? Pētnieki apgalvo, ka cilvēkiem ar brūnām acīm, ir daudz vairāk nekā  cilvēkiem ar zilām acīm. tomēr uzticamības persona var mainīt arī sejas formu: lai gan cilvēku sejas, acis brūnas, tika iecerēta kā ticamāki nekā zilacainu cilvēku, tās ne tikai acu krāsu, kas mainīja līdzsvaru uz brūnās acis, bet arī daži citi sejas vaibsti.