12 interesanti fakti par suņiem

Jūs domājat, ka jūs zināt visu, kas jāzina par savu suni, bet tici man, tur ir daudz, ko zināt, ko jūs vēl neesat dzirdējis.

  1. Tas,kasunsluncinaasti,nevienmērnozīmē,kaviņamirlabsgarastāvoklis.Faktiskitasvarētunozīmēttiešipretējo–tasvarētunozīmēt,kaviņšgatavojasuzbruktkādam.
  2. JajūsdzīvojatIrānā,likumsganļaujkamājdzīvnieksirsuns.Kampiedermedībuunsargsuņi,tiesagan,joprojāmnavskaidrs.
  3. Varnovērtētsavasuņamūžailgumu,apskatotsuņasejasvaibstus–suņiargariem,asiemsejas kauliem plānodzīvoilgāknekātie,kuriemirvairākplakana seju.
  4. Dalmācijaskucēnipiedzimstpilnīgibalti,melniplankumisākparādīties,kadtieiraptuvenitrīsnedēļasveci.
  5. Kamērdaudzicilvēki savupārtiku dodsuņiemirtikpatslikti,kātasirmums,cilvēkiem,irdažaslietas,komēsēdam,kasirbīstamasuņiemēst.Pattikdaudz, kā dažasvīnogasvairozīnesvarbūtnāvējošssunim.Rieksti,sīpoli,ķiplokiunkautko,kassaturkofeīnu,irsarakstaaugšgalā, ar kotevnekadnevajadzētubarotsavusuni.Arīmērenādaudzumā,savukārt,kasirlabs,suņiemēstābolusuncitusaugļus,sēklas,āboliuncitiaugļisaturindīgocianīdu,kasnemaznavtikkaitīgi,mum,cilvēkiem,betlielosdaudzumosvarbūtnāvējošssuņiem.
  6. Nevisisuņivarriet.ToBasenji–nelielsmedībusuns–irsuns,kuršdziedvaiyodelsnevisrej.

fakti suņiem

  1. Suņiemnavtikaiapbrīnojamaoža,betviņivardzirdētdiezganlabi.Patiesībāviņivardzirdētskaņulīdzpat4reižutālāknekāmēs,undzirdētāsskaņasmēsnesaņemamvispār.
  2. Irvairāknekā75miljonisuņu,AmerikasSavienotāsValstis400miljonisuņu,visāpasaulē.Asvirparvalstusarakstaaugšgalāarlielākomīlulisuniiedzīvotāju,kamsekoBrazīlijaunĶīna.

 

  1. Kurti,ātrākiesuņi pasaulē,varskrietarātrumulīdz45jūdzes/h
  2. DžordžaVašingtonaīpašumā36foxhoundi.Varbūttasizklausāsdaudz,joirdaudz,bettasirtālunoieraksta.Visbiežāksuņijebkadpiederējisvienaipersonaibija5000MastiffsarkublaHanu.
  3. Saskaņāarpētījumu,kodzīvniekuPsihologi,vidējaissunsirtikgudrs,kāvidusmēracilvēkadivgadīgsbērns.Suņivarsaprastlīdzpat250vārdiemunžestiem,skaitītlīdz5unveiktdažusvienkāršusmatemātiskusaprēķinus.Maskavā,Krievijasklaiņojošiesuņi,dažipatiriemācījušiesizmantotmetro.Laimeklētupārtiku,klaiņojošiemsuņiemizmantotmetro,laiceļotunomazākapdzīvotāmvietāmuzvairākāmapdzīvotāmvietām.
  4. Suņiemnepatīk,kaviņuapskauj.Faktiskiapskāviensinterpretē kādominējošostāvokli.