Interesanti fakti par vīnu.

Vīns padara cilvēkus laimīgus, Ir zināma lieta –, bet, kā izrādās, ir arī daži atdzīti fakti par šo alkoholisko dzērienu, kuru droši vien daudzi nezina. Lūk, 10 fakti par vīnu, kas liks jums paraudzīties uz savu tasīti, mazliet citādi.

  1. Tosts “priekā”sveiciensnācanosenāsRomaskurviņiizmantošometodi,laipārliecinātos,kaneviens nemēģinasaindētcitus(mutuļošanabrillespadaradzērienulejot tonovienaskrūzesotrā).Šītradīcijasākāsjauagrāk,SenajāGrieķijā–kurtika dzertspirmaisvīnakauss,laiparādītusaviemviesiem, ka viņšnegatavojasviņusnoindēt.
  2. UnjamēspieminējāmRomu–SenajāRomābijaaizliegtssievietēmdzertvīnu.Javīrsatradasievudzerot vīnu un viņs nebija atļāvis viņai dzert, tadsaskaņāarlikumu,viņu varēja nogalināt.
  3. Senacivilizācija,kuriemnepatikavīnsbijaĒģipte. No Vīnaveciekaraļi izvairijāsnopārliecības,kapatiesībāiralkoholiskodzērienusarkanasasinisnovīriešiem,kurimēģinājacīnītiespretdieviemunneizdevās.Tāpēc,atbilstošiegyptians,kasliekcilvēkiemrīkotiesneapdomīgidzerot(alkoholu).
  4. VaitevgaršovīnsUNdzīvogalējībās?JaapmeklējatKeniju,Vjetnamu,palūdzietviesmīlimkobrasglāzivīna.Šogalējorice-winedzērienstiekpārklātaarčūskuasinīm, javēlaties,varatpievienotčūskas sirdi kāenerģijasavotu.
  5. AizliegumalaikāAmerikasSavienotajāsValstīs,vīnogusulaskoncentrāturažotājiizmantojalielodzeršanaskāriamerikāņiunieguldījāmbrīdinājumauzlīmeparsavuproduktusaka:“Pēctamtusajauckoncentrātuarūdeni,lūdzuneglabātsajaucmucā,un 20dienās–kātaspārvērtīsiesparvīnu.”
  6. Parpasaulesčempionutikakronētsvīnasmarža,atzīstot,ka,2003.RičardsJuhlin,sportaednoZviedrijas,spējaatpazīt43vīnusno50.Salīdzinājumam–otrāvietabijatikai4notiemvarējaatpazīt.
  7. Laiarīvilinājumsirliels–centietiesturētjūsuvīnuvirtuvē.Karstumsturirpārākdaudzunvarsabojātvīnakvalitāti.ledusskapinavvietavīnamun priiekš tāirpārākauksts.Atrastvēsā,tumšāskapīkautkurmājā,kurvarglabātvisaspudeles,vaivienkāršiiegūtvīnapagrabu.

 

  1. Jatevpiederpudeļunelieciet tās stāvus–tasvarizraisītkorķa sazūšanutādējādi tassaraujasun gaissvarētuiekļūt pudelē, kas vīnu var sabojāt. Vienmēr turiet pudelesguļusstāvoklī(javientām navmākslīgaiskorķis.)
  2. Aptaujā,kasnotikaAustrālijā,teica,kasievietēm,kasizdzer2glāzesvīnadienāmēdzizbaudītseksuvairāknekāsievietes,kurasnedzervispār.
  3. Ircilvēki,kuriemirfobijasvīnaOenophobia–viņapatiešāmpastāv.Tasvarizklausītiessmieklīgi,betšīfobija–tāpatkācitiem, var radītviņiemdaudzciešanu,itīpaši,javiņidodasuzrestorāniem.