Neticamas lietas par Cilvēka ķermeni.

Cik daudz spermas šūnas var cilvēka ķermenis ražot dienā, kā tas vien sorgāns, kas turpina augt visu savu dzīves laiku, ko cilvēka acs nevarētu saskatīt planētas kosmosā, patiesībā mūsu asinis ir sarkanas? Vairākas interesantas lietas par cilvēka ķermeņa neticamībām..

Aizvēsturiskās aci: mūsu acs ir ļoti jūtīga un var pamanīt vienu gaismas photons. saulainā dienā acs var redzēt Andromedas galaktikas, tuvākā zvaigzne, grupas uz zemes – bez teleskopiem. To, ka galaktika ir 2 ar pusi miljoni gaismas gadu atstatumā.

Pasaulē diviem sēkliniekiem: vīrieša sēklinieki ražo vairāk nekā 10,000,000 spermas šūnu katru dienu. tas ir pietiekami daudz, lai sperma visu Zemes iedzīvotāju skaits 6 mēnešu laikā.

Izzūd smadzenes: 35 gadu vecumā, cilvēks zaudēs apmēram 7,000 smadzeņu šūnas ikdienas. Diemžēl mums – šīs šūnas nekad neattjaunosies.

Vecmāmiņ, kāpēc tev tik lielas ausis?: skrimšļi ir viens no viena organisma audiem, kas turpina augt, kamēr tu noveco. Piemēram – deguns turpina augt no 3 rd dekādes un līdz 7 th desmitgades kalpošanas laiks aptuveni 2 ar pusi centimeters. un gadiem – kaut par centimetru.

No Ziemeļamerikas uz Dienvidameriku: cilvēka plaušas ir virs 300,000 sīkos asinsvadus, ja mēs tās viena otrai pieiktu blakus – viņi sasniegtu aptuveni 2400 km attālumu, tāpat kā iepriekš minētie.

Stipriem kauliem: cilvēka skelets ir tikpat spēcīgs kā tad, ja mēs no akmens. granīta ķieģeļiem veidotu cilvēka kaulu – tā var atbalstīt līdz 9 tonnu svaru, gluži kā betons.

Pealing: cilvēka lielākais organisms ir āda, nno tās krīt šūnas, savas dzīves laikā – kātram cilvēkam noiet āda un kopumā ta sver 18 kg.

Gaisa elpošana: cilvēks var izdzīvot pāris sekundes telpā bez skābekļa maskas: aptuveni 7 sekundes bez skābekļa – viņš būs vājš, un pēc apmēram 4 ar pus minūtes – smadzenes nomirs.

 

Daudzi cilvēki ir pārliecināti, ka asinis ir sarkanas dzelzs daudzuma dēļ, maigāks, bet tam nav nekāda sakara ar sarkanu krāsu. Katrā asins šūnā ir hemoglobīna gredzenu, kas saucas porfirīna, ja tas saistās ar skābekli, tā struktūra, izmaināss un tā šķiet sarkana.

Apkārt ķermenim, 30 sekundes: asins pilienam nepieciešamas tikai 30 sekundes, lai pabeigtu vienu ciklu ap cilvēka ķermeni pilnībā.

Viegli tukšā dūšā: pierādījumi no pagātnes saka, ka cilvēks bez ēdiena var izdzīvot 40 dienas, 11 dienas bez miega, 6 dienas bez dzeršanas un 4 minūtes bez gaisa.

Sajūtas: cilvēka acs pamana nokrāsu atšķirības krāsas par 1,000,000, bet tikai 90%, un šī informācija tiek pārsūtīta uz smadzenēm. Mūsu deguns nevar noteikt atšķirību starp 50,000 smaržām.

Uz ceļiem: bārda ir visstraujāk augošais mats organismā.

Ne tikai īkšķi: mūsu īkšķi kājām ir viena no svarīgākajām mūsu ķermeņa struktūrām, kas palīdz uzturēt mūsu ķermeņa stabili stāvot.

Ļoti bieza un ļoti tieva: aortas artērija ir lielākais asinsvads ķermenī,  kapilāri, no otras puses, ir mazākais un plānākais asinsvadus. ir jāapvienojas 10 kapilāriem lai sasniegtu mata biezumu.

Gaismas iedarbība uz ādu: katra puse cm ādas ietver 5 metru asinsvadu, 3 metrus nervu šķiedru, 1,300 nervu galus, 100 sviedru dziedzeru un 3,000,000 šūnas.