8 Lietas, kas var palīdzēt pret bezmiegu

Bezmiegs? Ir grūti aizmigt? Tas varētu būt kaut kas tāds, ko tu ēd. Mēs esam šeit, lai tev pastāstītu, kas kādi produkti palīdz labāk gulēt, un pat var uzlabot jūsu miega kvalitāti.

Miegs ir viens no pīlāriem, par mūsu dzīvi, taču, tāpat kā viss pārējais mūsu dzīvē; mums liek apzināties savu vērtību, ja mēs to zaudētu. Nekas nav kā bezmiega naktī seko nogurdinošs dienas nogurums. Vienkārši pajautājiet jaunajiem vecākiem. Labs, kvalitatīvs miegs ir tik vērts, ka zelts.

Ja tu esi pāri tam vecumam, kad varēji ēst hamburgeru trijos naktī, meklēt izdevīgu ernio piedāvājumu un nejuti neko.sliktu vederā, tad jūs noteikti esat ievērojuši, ka daži pārtikas produkti ietekmē tavu miegu. Pat vēlu vakarā ēstu burgeru, tās sekas, visticamāk, būs nepatīkami (grēmas, vēders utt.). Tomēr ir vēl kāds ceļš ejams; ir pārtika, kuru ēdot  neilgi pirms gulētiešanas, var palīdzēt aizmigt un pat uzlabot jūsu miegu un palīdz ēs labāk gulēt. Piedāvājam dažus no tiem:

!. Ķirši

Ķirši ir iekļauti to melatonin- dažas dabiskas pārtikas, kas ir atbildīgi par mūsu ķīmisko un bioloģisko pulksteni, kas regulē mūsu diennakts ritmu. Kāda pētījuma laikā tika konstatēts, ka dzeršana ir mazliet uzlabojusies, skābo ķiršu sulas miega kvalitātes un ilguma pieaugušiem pacientiem, kas cieš no bezmiega. Cilvēki, kuri daudz ceļo pa pasauli, bieži vien viņiem ir vajadzīgas melatonīna tabletēm, lai mazinātu ietekmi no pārlidojuma, tāpēc nākamajā reizē, kad atgriezīsies no komandējuma ārzemēs un pierastu vietējam laikam – mazdrusciņ pamēģināt ieēst ķiršus; tas, protams, nenāks par sliktu.

2 .Jasmine Rīsi

Jasmīnu rīsi ir ar augstu glikēmisko indeksu, kas nozīmē, ka organisms sagremo to lēnām, pakāpeniski un lēni atbrīvo cukuru asinīs. Kādā pētījumā, kas publicēts American Journal of Clinical Nutrition, 2007 konstatēja, ka vajag ēst jasmīnu rīsus četras stundas pirms gulētiešana, tas palīdz aizmigt ātrāk.

3 . Saldie Kartupeļi

Tie divkāršas priekšrocības tiem, kas vēlas uzlabot miega kvalitāti. Papildus ir sarežģīts ogļhidrātu daudzums, tie satur arī kāliju, kas palīdz atslābināt muskuļus no ķermeņa. Citi avoti, lai kālija vai kartupeļus (ceptus, ar ādu), kanavālijas, sviesta pupas un papaijas.

 

4 .Herbal tēju – baldriāna un kumelīšu Vairāki pētījumi atklājuši, ka baldriāna saknes, paātrina augu iemigšanas procesu, un uzlabo miega kvalitāti. Daži apgalvo, ka dzerot uzlējumus no baldriāna, kumelītes un calendula augiem (visi bez kofeīna), ir spēju inducējošā iedarbība. Tomēr, citi apgalvo, ka iemesls ir miegainība nevis paši augi, bet gan rituāls, gatavo un dzer tēju pirms gulētiešanas.

5 .Piens

Jūs, iespējams, pamanījāt, ka amerikāņu filmas un TV pārraides, bērnam, kuram ir miega traucējumi, bieži ir dots izdzert glāzi silta piena, kas palīdzēja viņu labāk gulēt. Tas nav nekāds Holivudas tautas līdzekli – piens satur aminoskābi triptofānu, kas ir viens no materiāliem, kas ir iesaistītas serotonīna smadzenēs. Lai gan jautājums ir diskutējams, daži uzskata, ka triptofānu un serotonīnu padarītu vieglāk iemigt.

6 .Banāni

Banāni atbalsta miegu, jo tie satur kāliju un magniju – dabisko vielu, kas pavājina organisma muskuļus. Tās arī tiek uzskatītas par ogļhidrātiem, gremošanai, kas arī ir saistīts ar miegainību. Neatkarīgi no miega, banāni ir laimējusi dūzim; tās satur daudz vitamīnu un minerālvielu, kas ir nepieciešami.

7 .Tītars

Tāpat kā piena, tītars arī satur triptofānu, un tas varētu būt iemesls, kas dod miegainību, Cilvēki mēdz uzbrukt amerikāņu Pateicības dienā savas maltītes beigās. Tomēr nevajadzētu paļauties uz milzīgu šķīvi ar tītaru, tas neatrisinās  jūsu bezmiegu; tītara gaļā triptofāna ir salīdzinoši neliels, un nodrošina nelielu grūdienu, lai tiem, kam ir grūti aizmigt, palīdzētu vieglāk aizmigt. bet nekādā ziņā nav līdzeklis hroniska miega problēmas.

8 . Graudaugi

Ogļhidrati ir laba lieta bet piebāza vēderu ar cepumiem tieši pirms ejat gulēt droši vien nav laba doma. Tā vietā mēģiniet ēst pilngraudu brokastu pārslu bļodiņu vakariņās (ar pienu, kam ir sava ieguldījuma spēju triptofāna, atceries?). Ja ir doma ēst graudaugu vakarā  jūs varat izvēlēties citu saliktie ogļhidrāti, piemēram, kīnvas, griķu vai auzu cepumu.