6 Lietas kuras ietekmē biroja darbu un darbinieku produktivitāti

Konkurence un tirgus sarūk ar katru dienu, tie kļūst arvien stingrāki, produktivitāte ir kļuvusi par jaunu modes vārdu visā sabiedrībā. Daudzi faktori var būtiski izmainīt talantīgu darbinieku pildot savus pienākumus. Biroja struktūra un kultūru ietekmē, kā darbinieks veic savu ikdiena darbu. Lai gan daži no šiem faktoriem vairāk ietekmē nekā citi, tie visi ietekmē uzņēmuma darbību kopumā. Pasaules līmeņa kompānijas atšķiras ar savu kritisko skatienu, uz biroja darbu un ta vidi.

 

  1. Biroja mēbeles.

Skapīši, galds, krēsli ir centrālā daļa biroja telpās. Tāpēc pērkot ergonomisku biroja krēslu ar atzveltni, pareizu mugurkaula atbalstu, kā arī sēdekļa augstums, sēdekļa materiāls skar darbinieku ērtību kvalitāti un efektivitāti. Pārliecinieties, vai mazinātu pārblīvētību un plānu iepriekš par vietu pieejamību visas mēbeles un biroja preces. Mēbeles ir jāpiešķir, pamatojoties uz nodaļām, darbplūsmu, datu glabāšanas vajadzības, un darbinieku skaitu uz vienu vienību. Pareiza izvēle mēbelēm samazina laiku, kas izniekots, vienlaikus pastiprinot sadarbību, komfortu un darbplūsmas.

  1. Apgaismojums

Saikne starp gaismas, noskaņojumu un darba ražīgums ir bijis interesants pētījuma objekts jau vairākus gadus. Noformējot kredītu, pārliecinieties, vai to izmanto kā dabisko apgaismojumu, cik vien iespējams. Labi apgaismotu telpu, parasti padara strādnieku, bet Nespodrs apgaismojums notrulina un padara cilvēku noskaņojumu drūmu un mazāk aktīvu. Ja nav pietiekami daudz dabiskās gaismas, tad tas var ietekmēt uzņēmuma darbinieku produktivitāti. Jūs varat nodrošināt mākslīgo apgaismojumu, kas paplašina apgaismojums pie konkrētām jomām un citām jomām. Pēc iespējas izvairieties no griestu apgaismojuma, jo tas ir saistīts ar galvassāpēm, nogurumu un spriedzi acīs.

  1. Uzņēmumakultūra

Birojs ir pieejamību bosam, sakariem, kultūrai un darbinieku attiecībām. Atvērtam biroju sistēmām, kas nodrošina vienmērīgu mijiedarbību strādāt labāk.. Kultūra ir attieksme, hierarhija, vīnogulāji, spēka spēls, kā arī vērtības un mērķi. Vai jūsu darbinieki jūtas novērtēts vai aizvainots? Vai viņiem ir skaidra karjeras ceļi, vai arī tā ir balstīta uz draugu būšanu? Lielākai darbinieku produktivitātei, jums būs jāsniedz tālredzīgāka vadība un jāsniedz darbiniekiem lielāks atbalsts. Tur ir jabūt arī struktūras padomdevēja lomai un jaunu darbinieku pastāvīgai apmācībai.

  1. Izkārtojums

Lielie  uzņēmumi ir pilnībā atkarīgi no sinerģijas, lai paaugstinātu produktivitāti. Tāpēc biroja izkārtojums ir sadalīts pa nodaļās un departamentiem, kuri produktīvi ir savstarpēji cieši saistīti. Tas ir arī sagrupēt kopā darbiniekus, kuru temperamenti labi saprotas. Programmā izkārtojumi ir ļoti svarīgi, lai jums nebūtu jāslēdz iestāde , bet lai tā butu būs atvērta sistēmām vai sistēmas darbībai. Jautājumi par privātumu, pieejamām telpām, drošības un hierarhijas var noderēt, plānojot izvietojumu. Dizaina darbi vienmēr ir pielāgoti, lai atbilstu jūsu uzņēmuma vajadzībām.

  1. Biroja krāsas

Ir zināms,ka krāsasietekmēgarastāvokliunsajūtas.Piemēram,vienmuļipelēkaskrāsasvai lietaina atmosfēra, ļoti nomāc. Izveidotaktīvuunpievilcīgudarbavidi, lai vieglāk butu strādat. Pētījumiliecina,kabirojosnokrāsotasbēšā,baltāvaipelēkākrasābirojosradaskumjas,depresijuunapnikumu.Violetasunoranžaskrāsasbirojosradadepresīvasizjūtasvīriešiem.Nomierinošaszilā,zaļāvaimaigidzeltenadodsvaigumu,dzīvīgumuunefektivitāti.

  1. Akustika ir ļoti svarīga

Lielākā daļa cilvēku vislabāk darbojas klusā vidē. Tomēr lielākā daļa darbinieku atšķiras ar to, un daži var lūgt ārēju stimulāciju, lai palīdzētu viņiem strādāt.  kritiski izvērtēt akustikas kvalitāti savā birojā. Spēja būt spontāna tomēr neuzbāzīga mijiedarbība ir tik svarīga daļa no darbinieku produktivitāts. Akustiku telpā var uzlabot, izvēloties labāko akustisko griestu, sienu, grīdas un mēbeļu materiālus.