Interesantas lietas, kuras tev jāzina par Krieviju.

  1. Kultūra

Krievu  kultūra ir viena no bagātākajām un ietekmīgākajām pasaulē. Krievijā ir 160 etniskās grupas, kas runā aptuveni 100 dažādās valodās. Jo lielākā iedzīvotāju runā krievu valodā, protams. Otra valoda, kurā runā Tetrian ir 5% iedzīvotāju. Brīnumainajai krievu literatūrai, kas sasniedza kulmināciju 19. gadsimtā, kad autori, piemēram, Puškina un Tolstoja, Dostojevski, Turgeņevu uzrakstīja dažas no grāmatām, kas jebkad sarakstīta. Mūzika, balets, glezniecība un kino – tas bija krievu tautības autores darbs.

  1. Arhitektūra

Krievijas arhitektūra sākumā bija ar iespaidīgām koka būvēm, kas celtas vecā slāvu laikmetā. Pēc tam nāca spēcīga Bizantijas ietekme ar iespaidīgām akmens konstrukcijām bija Kremlī un domes. akmens ar daudzām baznīcām, Bazil un Svētā baznīca ir viens no iespaidīgākajām arhitektūrām, sarkanajā laukumā Maskavā ar daudziem sīpolveida kupoliem – tika celti 17. gadsimtā.

  1. Pārtika

Aukstajam klimatam ir ļoti liela ietekme uz krievu virtuvi. Zupas ir ļoti populārs ēdiens, it īpaši slavenais un tradicionālais borščs. Kas sastāv no gaļas sautējuma un kartupeļiem. Vistas gaļa tiek izmantota ļoti daudz. Ēdiens parasti ir ļoti smagas uzturā un tas tiek pasniegta kopā ar alkoholu.

  1. Dzērieni

Degvīns ir neapšaubāmi populārākais alkoholiskais dzēriens Krievijā. To lieto ēšanas laikā un vienkarši arī tāpat.Degvīns ir dargs, bet labāk nedzert lētu vai paštaisītu šņabi, jo jūs nevarat zināt, kas tiks izmantots, ta pagatavošanai.

  1. Sports

Krievijas komandas ir ļoti daudzos sporta veidos ieguvušas daudzas medaļas un trofejas. Divas vispopulārākās ir futbolā un hokejā. Krievi parasti uzvar ziemas sporta veidos kā slēpošana un ledus slidošana.

 

  1. Īpaši notikumi

“Baltās naktis” Sanktpēterburgā ir ļoti īpašs notikums, kuru nevajadzētu palaist garām. Šīs naktis ir jūnijā un jūlijā, vasaras plaukumā, kad naktis ir garākas. Lielajās pilsētās tiek rīkoti daudzi festivāli vasarā  tiek rīkoti kultūras pasākumi.

  1. Pieminekļi

Kremlim, Maskavas centrā, upes malā, kas nes pilsētas vārdu un blakus sarkanajam laukumam un Svētā Bazila katedrāle – ir slavenākais pieminekli Krievijā. Kremlis ir ar 4 pilīm, 4 katedrālēm un Kremļa sienas un torņi. Visa teritorija ir definēta kā President ’ s oficiālajā rezidencē.

  1. Tradīcija

Banja ar peldi karstā vannā, kas izskatās ļoti līdzīga somu saunai, ir viens no populārākajiem un slavenākajam tradīcijām. Krievijā Banas atrodas publiskās un privātās vietās dažas stundas pavadīt pilnīgā relaksācijā

  1. Dabas rezervāts

Krievijā ir aptuveni 41 deklarēto dabas nacionālie parki, kur var iet un vērot dabu, ļoti stingri. Lucini ostrov Maskavā ir milzīgs mežš, pirmais, Tie atrodas laukos, Lielais mezs ir uztaisīt par rezervātu, kur tagad mājo dzīvnieki, kuri ir pasargāti no medībām.

  1. Tikai Krievijā

Krievu lelles (Matryoshkas) tiek uzskatīts par vienu no valsts simboliem un neapšaubāmi ir viena no populārākajām to tūristi pērk apmeklējot Krieviju. Reāli Babushkas, ir izgatavotas no koka, un dažampat ir uzzīmētas sejas.To uzskata par ļoti dārgiem mākslas priekšmetiem.

11.Finanses

«Sockombank» privāto kredītu portfelis 2016.gada 30.septembrī veidoja 64,9 miljardus rubļu, no kuriem 84% bija patēriņa kredīti. Pagājušā gada trešajā ceturksnī šī banka bija 18.lielākā Krievijā pēc aktīvu apmēra.