Indīgi produkti, kas var tevi nogalināt.

Zivis, kas var tevi nogalināt, pupiņu sēklas, kas satur cianīdu, kas ir ricīns un lapas, kas var saturēt to pašsu vielu, ko balinātājs. Pārtikas produkti, kas var nogalināt pat no pirmā kumosa, Indīgi produkti par kuriem jums vajadzētu zināt.

zivju Fogo

Pirmais mēģinājums ēst šāda veida zivis droši vien bija ļoti liels izaicinājums. Gandrīz visas zivis no šīs sugas satur tetrodotoxinu, kas ir ļoti spēcīga nervu inde, kas ietekmē nātrija kanālu bloķē nervu šūnās, kas var izraisīt nāvi un ļoti īsā laika periodā. Tas ir 1200 reizes indīgāks kā cianīds. Indes daudzums ir tik liels , ka viena zivs var nogalināt līdz 30 cilvēkiem un nav zināma pretviela pret to. Tiek uzskatīts, ka šis ēdiens ir ļoti dārgs un prasa licenci, lai to varētu pirkt un gatavot. 23 cilvēku katru gadu mirst no ēdot Fogo zivis, un 338 cilvēki ir noindēti no 2000-2009.gadam

 

Limas pupiņas

Tāpat kā jebkura cita Fabaceae, nav ieteicams ēst kanavālijas, sviesta pupiņas, termiski neapstrādātas. Ēdot neapstrādātas rezultātāts var būt slikt. Disastrous. pupiņu, saukta arī par “sviesta pupiņu”, var saturēt lielus daudzumus cianīda. Bet, ja vēlies ēst ēdienu, kanavālijas, sviesta pupas, pārbaudi pirmstam, vai tās ir pareizi termiski apstrādātas\ tvaicētas, lai pārliecinātos, ka inde tajās vair nav.

Rīcinauga sēklas

Savukārt rīcineļļa var ārstēt dažādas sāpes un problēmas. Ar Rīcinaugu sēklām, var nosist tevi. Gremojot sēklas,  no tam izdalās rīcins – viens no izplatītākajiem toksīniem, (6,000 spēcīgāka par cianīdu). Ir nepieciešams, loti mazs daudzums sēklutai ir izraisītu cilvēkam nāvi. Tāēc, ja tu ieraugi kādu nezināmu augu un tev rodas vēlēšanās to pagaršot – labāk pirms agaršošanas pārlicinaties, kas tas nav indīg.

Manioki

Rūgts augs pārsvarā aug Amerikā. Tāpat kā rūgtās mandeles – tās arī satur cianīdu. Ja tev izdosies tikt pie viena no šiem augiem, un tu vēlies to ēst, tad iepriekš tas ir pareizi jaapstrādā to mērcējot un žāvējot. Nav gandrīz nekādas briesmas rietumvalstīs,to ēst, jo tie ir sagatavoti pareizi visās vietās, bet afrikā šis augs tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem nāves cēloņiem. Daudz nabadzīgu cilvēku, kuri lieto uzturā Manioku ikdienā cieš no saindēšanās ar cianīdu tas tiek saukts arī par “Konzo”.

 

Rabarberu augi

Tas kalpo kā lielisks rabarberu augu bāze, kurus lieto kūkām, bet lapas satur skābeņskābi – ķīmisku savienojumu, ko lieto, lai iegūtu balinātāju, tīrīšanas līdzekļus. Ar to tīra metālus un izstrādājumus, kas novērš rūsu. Auga lapas satur vielas, kas var izraisīt mutes apdegumus, sāpes rīklē un var izraisīt sliktu dūšu un vemšanu.

Tomāti un kartupeļi

To lapas un saknes,  pamatā šo pārtikas produktu satur organisks savienojums, ko sauc par Sulnin. Kartupeļi ir īpaši indīgi un ir sulnin ir ļoti augstu koncentrāciju tajos.Tad kad vel ir ļoti zaļi.  Parasti – kartupeļos ir vairāk indes nekā tomātos. Bet ja jums gadās apēst zaļu kartupeli – pievērsiet uzmanību tādām lietām kā pārāk liela siekalu izdalīšanās, caureja, lēns pulss, ātra elpošana un pazemināts asinsspiediens.

Sēnes

Īpaši amanita Phalloides sēnes, kas var izraisīt nāvi kopā ar Amanita Ocreata aka “The iznīcinošais eņģelis”. Mēs zinam, ka katru gadu cilvēki saindējas, jo natšķir indīgās sēnes no ēdamajām.