9 fascinējoši fakti par sapņiem

Mēs visi sapņojam, ka pat no mūsu mātes dzemdē, vairums no mums radās sapnis par peldošu vai lidojošu , bet acīmredzot bez īpašas nozīmes. Ko tu zini par sapņiem, kas apciemo katru vakaru? Piedāvājam dažus fascinējošus sapnis faktus!

Mēs viņus katru nakti un atšķirībā no Bībeles stāsti sapņi, mēs to saprotam šodien nav paredzēt nākotni, bet svarīga norma iekšā smadzenēs, attīstību un dienas laikā saņemtās informācijas apstrādi. Pirms tu aizver acis un iegrimt maģiska nozīme pasaulē, šeit ir 9 fascinējoši fakti jūs lasīt par sapni:

1. Vīrietis, kas dzīvoja bez sapņiem

Par mākoni, kas atsitās pret pacienta galvu Yuval kara jauc miega ārsts visā pasaulē. Līdz 1982 bija skaidrs ikvienam nevar dzīvot bez miega un sapņiem. Pētījumus veica ar žurkām un kaķiem, kur viņiem tika atņemta skatuves sapni, viņus nogalināja pēc dažām nedēļām. Šos pētījumus vairs nepalika nekādu šaubu, starp ārstiem, The sapņu stadijā ir ārkārtīgi svarīga dzīvības turpināšana. Tomēr no brīža, kamēr tika ievainoti un Yuval šajās dienās viņa miegs nav sapņi. Viņš bija pārbaudījis, profesori un šķita, ka mākoni, kas atsitās pret viņa smadzeņu daļā, ko sauc par Ponss , kas ir atbildīgs par REM (sapņo) posmā. Viņi saprata, ka bez sapņiem viņš attīstīsies smagas atmiņas problēmas bet līdz šodienai Yuval ir veiksmīgs advokāts, gleznotājam un dzīvot pilnībā laimīga dzīve pat bez sapņiem.

2. Dzemdē sapņi

Sapņa nozīmi infancy. var redzēt bērni pavada 70% no dienas guļ un sapņo, ka par 50%. Ņemot Vērā savu pirmo gadu tiek veltīta paātrinātas attīstības mācību un mācīšanās, Šķiet, sapņošana ir svarīga loma smadzeņu attīstību.

3. 90 minūtes sapņo

Mēs pavadām aptuveni trešdaļu savas dzīves laikā guļ. Katru vakaru būs aptuveni 5 sapņi, secinot, pusotru stundu.

4. Sapnis nomodā, kamēr

Paradoksāls daļa sapņo, ko sauc arī par REM ir diezgan dīvaina. Kamēr vairumā daiļavas ķermeņa daļām šķiet, palēninās smadzeņu viļņi palēninās un atpūtās, kamēr sapņo smadzeņu viļņu funkciju gandrīz tikpat daudz esot nomodā! laikā pulss un elpošana paātrinās organisma muskuļi paliek paralizēti.

5. Haotiska pasaule bez jēgas

Atšķirībā no ikdienas domām, šis sapnis nav nekādas loģikas: var būt vienā vietā, vienā brīdī un pēkšņi uz Mēness, redzot, ar kādu citu.

Kas ir šis haoss? viens no galvenajiem apgalvojumi par šo tēmu ir tāds, ka mēs vēlamies, lai par reorganizācijai, mūsu atmiņas. Kamēr sapņo smadzeņu visu saliek uz galda un sakārtot visu. Pētījumi liecina, ka cilvēki ar miegu ir vairāk smadzeņu funkciju un atmiņu, salīdzinot ar tiem, kuri guļ un sapņo.

6. Krīt un peldošu

Jūs droši vien bija sapnis, kurā tu peldi, vai fly. Pētījumi liecina, ka šī parādība notiek ar visām kultūrām, rasēm un dzimumiem. Tas ir viens no visizplatītākajiem sapņiem, bet acīmredzot nav īpaši svarīgi simboliku. Sapņojot par peldošu vai lidojošu droši vien ir saistīta ar psiholoģiskas pārmaiņas ķermenī nonāk, kad ieiet sapnis posmā no saspringa muskuļi, kamēr ķermeņa relaksāciju, lai nomodā, bet miega paralīze (sapnis).

7. Kartēt smadzenes

Veidojot jauno MRI skenēšanas ierīci, lai atnes mums izdevās izrāviens uz izpratni par to, kas notiek smadzenēs, kad sapņo. Mēs varētu uzraudzīt asins plūsmā smadzeņu daļās, tādējādi pētniekiem izdevās redzēt, ka darba daļām, kad sapņo ir Hippocampus, kas ir saistīts ar atmiņu un Amygdala, kas ir saistīts ar emocijām un tilta smadzeņu stumbra.

8. Pagātnes un tagadnes saputrojies.

Lai gan mums izdevās kartēšanas smadzenes, kamēr sapņoju, joprojām ir daudzi jautājumi par šo sarežģīto mehānismu. Acīmredzot sapnis izmanto informāciju no atmiņas, kas ir atrasti uz laika skalu un ielīmē to savādā sērija. Sapnis elementi tiks ņemti no tās pašas dienas, nedēļu pirms vai pat 10 dienas iepriekš. Tas nozīmē, ka, ja jūs atbilstat persona, NY tev var sapņot par viņu tikai pēc 10 dienām, jo savādāku un laika grafiku.

9. Visbiežāk sastopamie sapņi:

Neveiksmes skolā tests, vidusskolas vai pat studiju

Publiski parādījās kaila

Lidojot lidmašīnā vai avārija

Peldošs

Paralīze vai kustības bloķēšanu līdzīgi mēģināt bēgt no kāda, vai kaut ko

Nolaupīti cilvēki, dzīvniekus vai būtnes

Seksuālo pieredzi.

Dabas katastrofas

Zaudēt zobus

Vardarbību pret sevi vai citiem

Tiek pamestas vai pazemots

Trūkst autobusa, vilciena vai lidmašīnas

Atrast slepenas telpas ēkā

Vai zaudēt naudu atrast

Cilvēki no pagātnes vai tagadnes

Grūtniecība un dzemdības

Tiekoties ar nepazīstamu cilvēku un nepazīstamās situācijās.