Beidz būt noskumis! Te būs 8 padomi, kā saglabāt pacilātu garstāvokli.

Jābeidz Skumt!

Ja kaut kas jūs uztrauc – nedomāju, ka par to vajadzētu sākt runāt bez apstājas, mēģiniet sākt savu dienu nelaso sliktas ziņas, un, ja tu esi attiecībās – mēģini tās kopt, cik vien iespējams. Tas palīdzēs pārstāt būt skumjiem un ieslīgt depresijā.

Nēesot labā omā, tas pazemina mūsu optimismu un pašpārliecību un laimi. Mūsu smadzenes sāk strādāt lēnāk un mūsu rīcība pasliktinās. jaunās sajūtas smadzenēs ziņoja par nogurumu un dod sajūtu, ka nav nekādas vēlmes darīt ikdienas darbus.

Lūk 10 noderīgi padomi, kā atmest grūtsirdība un uzturēt labu noskaņojumu:

  1. Bezmiegs

Mums visiem ir 6-8 stundas miega. Personiskā atšķirība slēpjas tajā cik stundu mums katram ir nepieciešams, lai izgulētos. – bet šīs stundas vienalga ir diezgan daudz. Nogurumu nevar saskaitīt par visu nedēļu, līdz ar to sanāk gulēt nedēļas nogalēs.

Trūkstot pat vienai stundu jūsu miega naktī, tas nedaudz ietekmēs jūsu spēju pareizi darboties nākamajā dienā. Ilgs miega trūkums izraisa sliktu garastāvokli un kaitē jūsu iztēlei un domāšanas procesam.

  1. Pārstātdomātparlietām,kastevikaitina

Bieži domāju par šo tēmu varētu likt savam prātam strādāt kamēr apsēstība attīsta“automātisko” mehānismu, kas atrodas galvas smadzenēs – radot sliktas domas un daudz vilšanās. Lai apturētu “Loop” process smadzenēs – jums ir jāizpilda to ar dažādām domām, kas piespiedu kārtā “noraidīs” slikto domāšanas modeli.

Tā tev būs kāds labums un mazāk problēmas un ļaus prātam atpūsties un iegūt pareizo nostāju. Arī noskatoties labu filmu, vai pasēdēt kopā ar draugiem, tas arī var palīdzēt uzlabot tavu noskaņojumu.

  1. Pirmsdošanāsgulēt,lasigrāmatasvaiskatītiesdaudzlabasfilmas.

Slikti sapņi, kas ir kā turpinājums sliktai dienai. Tas ko jūs redzat sapņos tas var  jūs ietekmēt pat nākamajā dienā, pat ja nevarat atcerēties tā saturu.

Redzot sliktu sapni, tas atstāj pēdas neirotransmiteros jūsu smadzenēs. Gluži kā pēc īstas sliktas pieredzes, kas notika reālajā dzīvē, un tas var ietekmēt mūs visas dienas garumā.

  1. Norītanesācietlasītsliktasunapgrūtinošasziņas

Mēģini lasīt vieglas un vienkāršas ziņas kā sporta vai kādu citu sadaļu, kurā var atrast interestu kaut ko. rīta pieredze varētu ietekmēt visu dienu

  1. Cilvēkiem,kasirattiecībās–pamēģinietnodarbotiesarseksukatrudienu

Pat ja jūs “negribas” vai ka “patiesībā” ir?! Seksa laikā cilvēkiem endorfīni, kas izdalās smadzenēs pēc dzimumakta, kas var mainaīt veidu, kā mēs skatāmies uz visu.

6 . Atgādini sev, ka pagātnes sliktās pieredzes, kas dzīvē notikušas – tagad ir bezjēdzīgi tās meiģināt prātā mainīt.

Piemēram, kad mācījāties 6. klasē vai vidusskolā tev neizdevās kauut kas, ko vēlējies. Bet tev ir jaatceras, ka to vairs nav iespējams izmainīt.

  1. Pēcdarbadienasbeigām–mēģinietveiktfiziskusvingrojumus

Ar suni pastaigājieties pa apkārtni vai pat doties īsā pastaigā pa parku. Tas mainīs to, kā tu jūties un pazudīs jūsu nogurums, kas jums ir katru dienu – un ļaus jums izbaudīt savu brīvo laiku kvalitatīvi.

  1. Atrastmīlestībuunapkop to.

Mīlestība starp diviem cilvēkiem izdala hormonu oksitocīnu, tas izceļ tikai attiecības, jūsu dzīvē un  tas hormons ir atbildīga par pašcieņu un vispārēju iekšēju mieru.

Ir arī vel viens hormons to sauc dopamīns, kas izdalās smadzenēs, tas var likt tev justies pacilātam un priecīgam, bet tas ir tikai attiecību sākumā.