Vai Lūpu krāsas un spīdumus drīkst Lietot?

 

Daudzas sievietes stāsta, ka lūpu krāsa liek viņām justies skaistām un pašpārliecinātām. Bet vai lūpu spīdums varēja viņām likt justies slikti?

Nelielā pētījumā pagājušajā nedēļā, pētnieki lūdza dazām pusaugu meitenēm atdot savus lūpu spīdumus un tos nodeva testēt uz toksisko metālu, atrašanu tajos.to skaitā svina un kadmija. Lai gan metāla saturu izmanto dažādās plaši pazīstamos zīmolos. Pētijums atklāja, ka sievietēm, kas lieto lūpukrāsu, divas līdz trīs reizes dienā var uzņemt ievērojamu devu — 20 procenti no pieļaujamās toksīnu devas dienā, kas tiek uzskatīts par drošu dzeramo ūdeni — no alumīnija, kadmija, hroma un mangāna. Atkarībā no lūpu krāsas, dažos gadījumos sievietēm, kas lūpu spīdumu lieto (14 reizes dienā vai vairāk) rezultāti uzrāda, lielu hroma, alumīnija un mangāna. Svina un metāla klātbūtni. Cilvēkiem vajadzētu izvairīties no saskarsmes ar šīm vielām.

Dažas no šīm ķimikālijām ir nejauki: kadmijs, piemēram, ir kancerogēns, kas konstatēts krūts vēzis biopsijas un izraisīja vēža šūnu vairošanos laboratorijas eksperimentos. Nereti izmanto metālu, minerālu krāsām, kas piešķir lūpu krāsām pigmentu, un tās ir arī bieži sastopamas augsnē un gruntsūdeņos. ” Kadmijs ir ļoti izplatīts piesārņojums augsnē,” saka Sharima Rasanayagam, zinātnieks, kurs darbojas krūts vēža fondā.. “Sievietes, kuras krāso lupas nemaz nezina cik lielu sliktumu tas var nodarīt viņu veselībai”. Sonjai Lunder, zinātnieks, Vides darba grupās, uztver to kā divpusīgu jautājumu. ” Pirmais jautājums ir, vai šo produktu var droši lietot ikviens? Un, otrkārt, varbūt tie tikai veicina vispārējās bažas par metālu un metālu iedarbību, tad kā ir labāk?  Lunder un citi norāda, ka labāk izprast, vai nu no pašu uzņēmumu vai valdības, varētu palīdzēt patērētājiem saprast un ierobežo viņu ikdienas lūpukrasu un lūpu spīduma lietošanu.

Paaugstināts svina līmenis pieaugušajiem var izraisīt virkni veselības problēmu sākot ar spontāniem abortiem beidzot ar krampjiem. Svina iedarbība bērnu vidū var izraisīt neatgriezenisku smadzeņu bojājumu.

 

Pētījumos tika atklāts svins lūpukrāsas.  Pirmais lielais pētijums bija 2007, gadā, kad bezpeļņas kampaņas par drošu kosmētiku pārbaudītajā produktu klāstā atrada svinu.  61 procentu no viņiem. Uzņēmums, kurš pieder Clorox, nodarbojas ar pārdošnu, kur āks razot “patiesi dabīgu produktu, kas labvēlīgi ietekmēs jūsu veselību..” (bērts ir paziņojis savā tīmekļa vietnē no 2007 gada pētījuma, kurā rakstīts, “Mēs tiekamies ar mūsu pasūtītājiem, lai rast veidus, lai identificētu, minimizēt un pat novērst mikroelementu svinu no mūsu dabīgā minerālūdens avotiem.” Uzņēmums neatbildēja uz Mother Jones lūgumu sniegt vairāk informācijas par to, ko viņi darījuši, lai novērstu pētījumu rezultātā iznāca kopš 2007.To FDA veicis divos novērošanas pētījumos, viens 2009 un otrs 2012. Abos pētījumos atrasts daudz vairāk interesentu, nepārsniedzot 7.19 miljondaļas, jo krāsu paraugiem. Šeit uzskaitītas 20 svinu saturošām lūpukrāsām no FDA ir 2012 pārskatīšanu 400 dažādu lūpu krāsu toņus.

Tāpēc nevajadzētu ierobežot savu darbu darīt labāk FDA,lai svins un metāls nesaturētu lūpukrāsas.  Īsāk sakot, jā. Lai gan aģentūra regulē, cik daudz no šīm vielām var būt pigmenta, neparasti, tas nav norādīts, cik daudz metāla uzņēmumam ir atļauts ievietot lūpuzīmulī. Un pat ne pati FDA tests ar dučiem dažādas krāsas kosmētikā var ierobežot tos metālu maksimālos daudzumus; tā kā šo darbu gadiem uz Kosmētikas līdzekļu sastāvdaļu Review, an organization established in 1976 by a cosmetics-industry-aligned tirdzniecības un lobiju grupas. Gadu gaitā ASV ir aizliegusi 22 ķīmiskās vielas izmantot.. Salīdzinājumam – patlaban ES aizliegusi vairāk nekā 1,300 ķīmisko vielu.

Vēlies ierobežot smago metālu uzņemšanu, neatsakoties no tavas mīļākās lūpukrāsas? To FDA tests ir atradis 2012 ir mazāks par vienu miljono daļu no svina Wet n ‘Wild, Bobbi Brown, un zīmola Shiseido lūpu krāsās. The Environmental Working Group ir arī datu bāze ar informāciju par riskantām kosmētikas līdzekļu sastāvdaļām.  kampaņas par drošu kosmētiku unproduktu sarakstu var apskatīt arīi internetā.