Astoņi mīti par alkohola lietošanu

Dzert ir jautri, alkohols dara mūs laimīgus darot lietas, ko lielāko daļu laika mēs nebūtu uzdrošinājies darīt. Diemžēl alkohols pie mums ir blakusparādības, piemēram, slepkava paģiras, kurš soda mūs par mūsu grēkiem. Lai izvairītos no dažādām alkohola ietekmēm mēs izmantojam visu veidu “pārliecināšanas metodes, domādami, ka tie palīdzēs mums, kā dzerot alu (pret beer-belly) vai dzert kafiju, lai atžirgstu. Problēma parasti ir mīti par alkoholu un to, ko mēs darām. Tāpēc, pirms jūs dzerat lielu daudzumu kafijas, lai izārstētu savu atkarību.

  1. Alusdzeršanapirmsalkohola lietošanaspiedzirdīs teviātrāk.

Patiesībā lai dzerat savu alkohola dzērienu nav nozīmes, ja tu pārāk daudz dzēr, neatkarīgi no tā, cik daudz. Katrs dzēriens ir dzēriens, tik ilgi, kamēr tās apjoms, radīs tādu pašu efektu, ka dzeršanas iemesls: dehidratācija, zaudējot atmiņu, slikta dūša un paaugstināta jutība pret gaismu.

  1. No Alus dzeršanas ir “alus vēders”

Svara pieaugums, kas pazīstama kā “alus vēders” nenotiek tieši no alus. Katrā alkoholiskajā dzērienā, ir augsts kaloriju un ogļhidrātu daudzums, tāpēc alus vēder var izraisīt jeb kāds no alkoholiskajiem dzērieniem- vīns, šņabis, liķieris vai kāds cits. Tāpēc nākamreiz, kad tu izvairies no alus, tikai zinu, ka tas nav tikai viens vainīgais.

  1. Kafijapalīdzēsjumspārvarētpaģiras

Lai Jūs atskurbtu, organismam nepieciešams pilnībā atbrīvoties no alkohola organismā, kafija palīdzēs paātrināt procesu. Lai atgūtos no paģirām, jums vienkārši jāgaida, organisms dabiski iznīcina alkoholu organismā, un tas var aizņemt vairākas stundas. Kafijas dzeršanu VAR mazliet dot prāta asuma un tu domā, ka esi tikusi pāri paģirām, bīstama parādība pati par sevi. Pat ja tu dzer kafiju milzīgos dauzumos tas  nepaātrinās procesu un no tās ieteicams izvairīties no bīstamas darbības kā transportlīdzekļu vadīšana nākamajā rītā.

  1. Alkoholsiznīcinasmadzeņušūnas

Dzert var palēnināt jūsu domāšanas procesu var traucēt jūsu smadzeņu aktivitātei, bet neuztraucieties, smadzeņu šūnas nav pilnībā iznīcināts,  no tā. Tomēr svarīgi saprast, alkohols iznīcina un kaitēt nervu šūnām, centrālā nervu sistēma, kas kontrolē iemaņu apguvi un motoro koordināciju. Tas samazina sakaru starp nervu šūnām, maina savu struktūru un izraisa dažus simptomus, kas notiek, kad piedzeras. Tas var būt īstermiņa parādība, bet, jo vairāk tu dzer – jo vairāk smadzenes zaudē savu spēju “fix” pat pēc nakts dzeršanas.

  1. Jūsjutīsitiesvairākpiedzēries,jasajaucat alkoholuunenerģijasdzērienus

Jūs nejūtaties vairāk piedzēries, tikai  tā ir cita veida piedzēršanās. Ja tu lieto alkoholu ar kofeīna piedevu enerģijas dzēriens, jūs saņemsit savādākā stāvoklī, tas, ko sauc par “pilnīgi nomodā ”. Jums būs viens un tas pats alkohola daudzums asinīs, ja būtu tikai alkohols, bet jūs jutīsities daudz skaidrāks dēļ kofeīna. Šis ir atgādinājums, kāpēc kafijas nepalīdz paģirām. Nav ieteicams jaukt enerģijas dzērienu kopā ar alkoholu, šīs divas lietas kopā, var būt ļoti bīstams.

  1. Skaidrākuprātu varpadarītvemšana

Vemšana tev palīdzēs tikt vaļā no alkohola, gremošanas sistēmā, kas novērš tā iekļūšanu asinīs, bet asinīs joprojām satur alkoholu, no kā ķermenim nepieciešams atbrīvoties. Tā var palīdzēt tikt vaļā no alkohola, bet jums vēl jāgaida pāris stundas, lai atbrīvotos no alkohola koncentrācijas asinīs.

  1. Vieglākidzērieni(krāsaini)atbrīvosjūsnopaģirām

Gaišāks Alkohola dzēriens satur maziet mazāku koncentraciju atšķirīā no tumšajiem, izskaidrojums ir, ka raudzēšanas produktu tumšāku alkohola dzērienu – padara spēcīgākas paģiras nekā gaišāki dzērieni dara.

  1. Vīriešiunsievietes,kuriirvienādāaugstumāvarizdzertvienādudaudzumualkohola

Pat ja jums ir vienāds augums un svars, un vīrs tu esi, tu piedzersies daudz ātrāk, ja jūs abi dzerat tikpat daudz spirta. Tas notiek tāpēc, ka vīriešiem ir vairāk muskuļu nekā sievietēm, un ūdens ir vairāk muskuļu nekā tauku. Tas nozīmē, ka alkohols ir atšķaidītāks, vīrieš sistēmas nekā sievietei.