Visbīstamākie no 15 dzīvniekiem

Daba ir briesmu pilna, Pat, ja mums šķiet, ka mēs esam barības ķēdes augšgalā un esam kļuvuši par neapstrīdamiem valdniekiem uz zemes, tas nenozīmē, ka mēs esam pilnīgi neievainojami. Fakts: dažādiem neparastim dzīvniekem visā pasaulē izdodas nogalināt daudz cilvēku katru gadu. Ja vēlaties zināt, no kā uzmanīties, dodoties ārā, – šeit ir saraksts ar 15 no nāvējošākajiem dzīvniekiem.

  1. Bites

Bišu dzēlieņi ir ne tikai sāpīgi, bet arī ļoti bīstami. 53 cilvēku katru gadu mirst no bišu dzēlieņiem – parasti no alerģijas.Ja  Ievēro, ka bite nosēžas uz tavas rokas Labākais, ko darīt, būtu nevis nervozēt, bet pagaidīt, līdz tā aizlido. Tās, visticamāk, lido prom, ja jūs darīsiet kaut ko tad tā jutīsies apdraudēta.

  1. Lauvas

Karaļi džungļos nogalina vidēji 70 cilvēku gadā.

  1. Medūza

Murgs katram sērfotājam un jūras mīlētājam ir mazliet sāpīga slepkava katru gadu desmitiem peldētāji aiziet bojā. Pat ja nevēlaties nomirt no tā –medūzu dzēlieni ir ĻOTI sāpīgs pārdzīvojums. Varbūt tad labāk iet uz baseinu.

  1. Tīģeri

Tīģeris, cilvēku var nogalināt Acumirklī Aptuveni 100 cilvēku katru gadu tiek nogalināti no tīģeriem – nemaz tik liela summa ta nav, taču tā dara mūs interesē, kā darbojas 100 cilvēki iesaistās konfrontācijas priekšā šo biedējošo dzīvnieka pirmajā vietā.

  1. ziemeļbrieži

Ziemeļbriežiem nav daudz vardarbīgu dzīvnieciņu, bet vai iesaistīties nāvējošā ceļu satiksmes negadījumi. Aptuveni 120 cilvēku katru gadu mirst no tās.

 

  1. Suņi

Tie ir mīļi, uzticīgi, bet var būt arī ļoti bīstami. Pieradināti suņi nogalina ap 25,000 cilvēku gadā – galvenokārt tāpēc, ka ar trakumsērgu.

  1. Bifeļi

Katrs no šiem ir ar masu 1.5 tonnas – tas nozīmē, ka, pat ja šis dzīvnieks nav uzskatāms par dusmīgu tas var nospiest– tas izraisa daudz nāves gadījumu katru gadu – pat 200, ja gribam būt precīzi.

  1. Ziloņi

Ziloņi ir milzīgi, un dažās valstīs viņi nonāk saskarsmē ar cilvēkiem ikdienā. Aptuveni 500 cilvēku katru gadu mirst, jo parasti klimst pa šo milzīgo dzīvnieku.

  1. Krokodils

Iespējams, visvairāk biedējošāko dzīvnieku sarakstā – krokodilli nogalina ap 1,000 -1,500 cilvēku katru gadu.

  1. Nīlzirgi

Mierīgi, milzīgi dzīvnieki –, bet, kad tas kļūst nikns, nekas vairs nevar to apturēt. Aptuveni 500 cilvēku katru gadu tiek nogalināti no Nīlzirgiem.

  1. Skorpioni

Viņiem pieder piekta vieta nav no lielākajiem vai spēcīgākajiem dzīvniekiem pasaulē, bet mazs un viltīgi blēži. Tie visi ir skorpioni. Kad viņi satiekas ar cilvēkiem, viņi parasti iedzeļ – un tas var izrādīties ļoti bīstami. Katru gadu apmēram 5,000 cilvēku mirst no skorpionu dzēlieniem.

  1. Čūskas

Skaitļi šeit sāks pieaugt nedaudz: ap 50,000 cilvēku katru gadu mirst no čūsku kodieniem.

  1. Cilvēki

Un vēl, No visiem šiem dzīvniekiem apkārt – mēs esam labākie, mēs varētu sevi nogalināt. Ja daba grib mūs – tad vienkārši viņai ir jāpagaida. Ja mēs turpināsim šādā tempā – tad  pēc trim desmitgadēm, iespējams, ka cilvēces vairs nebūs. Cilvēki nogalina ap 475,000 cilvēku katru gadu.

 

  1. Mušas

Lielākieslepkavasreāli nedaratotieši,betarslimībuizplatību.Parpiemēruvarminēt–mušas–tāsvarizplatītiesdaudzvairākslimību.Katrugaduaptuvenipusmiljonscilvēkumirst,jo dēļ mušām

  1. Moskīti

Un, ja mēs runājam par slimībām, neviens jau viņus nesauc par odiem sabiedrībā. No malārijas mirt – apmēram 1,000,000 cilvēki ik gadu!