Indīgi produkti, kurus mēs zinām un ēdam.

Pupiņas, kartupeļi un sausie augļi ir tikai daļa no pārtikas produktiem, mūsuprāt, kurustām par izdevīgiem mūsu veselībai, bet patiesībā var uzskatīt par indīgu pārtiku.

No mandelēm, kas satur cianīdu, nāvējoši indīgas sēnes pastāv vēl dažas lietas , kuras lietojam  katras dienas pārtikā, kas mums šķiet gluži nevainīgi, kas var izraisīt bojājumus. Halucinācijas, vemšanu, sāpes vēderā un pat saindēšanās dēļ var iegūt pārāk lielus bojājumus no šādiem pārtikas produktiem:

1 .sarkanās pupiņas

Pupiņām jābūt ar labu reputāciju, veselīgu pārtiku, bet sarkanajām kāršu pupiņām ir jābūt vārītām verdošā ūdenī uz 10 minūtēm tādējādi vismaz daļa no tā, aizies bojā, kas izraisa fitohemaglutinīnu. Tikko ceptas pupiņas ūdenī bez vārīšanas tas var jums kaitēt vēl vairāk un, iespējams, divreiz un pat trīsreiz indīgākas. Speciālisti apgalvo, ka karstuma trieciens noņem aktīvo indi, lai ta nespētu uzbrukt mūsu ķermeņa šūnām.

  1. Muskatrieksts

Ka tikai kādu garšvielu šķipsnu makaronu ēdienu padarīs sliktu, bet ēdot daudz, tas var radīt virkni fizisko reakciju, piemēram, galvassāpes, slikta dūša, galvas reiboņi un pat halucinācijas.

Eksperti saka, ka katra garšviela, kuru mēs lietojam lielos daudzumos – kā rozmarīns, oregano un citus  – padarīs mūs par atkarīgajiem.

  1. Brazīlijasrieksti

Cita veida riekstus mums vajadzētu vērot un apēst nelielu daudzumu ir Brazīlijas riekstu, To forma kā pusmēness. Tas satur selēnu, un lielos daudzumos tas var būt indīgs mūsu ķermenim. Ieteicams ēst līdz 3 Brazīlijas riekstiem dienā, lai izvairītos no saindēšanās ar selēnu.

Eksperti saka, ka rieksti ir problemātiski, ja runa ir par cilvēka ķermeni, “Viņi ir allerģiski kopā ar faktu, ka tie ir indīgi – un tad reakcija varētu būt vēl sliktāk – vienkārši saindēšanās. Rieksti var būt labi sirdij, bet tie satur daudzas ķīmiskas vielas, kas var nodarīt ļaunumu.

 

  1. Aprikozes,plūmesunķiršus.

Neuztraucieties, Tas nav par brīnišķīgajiem augļiem, bet to sēklām, kas satur indi cianīdu Ievērojie ka dažkārt ir brīdinājuma uzlīme par dažādiem pārtikas produktiem,   kā ievārījumi, pastas, piena produktu utt, norādot “Var būt sēklas”. Un šajā gadījumā tas nav ieteicams košļāt vai norīt.

Eksperti saka, ka svarīgi, ir pārbaudīt sastāvdaļas, ja sēklas ir viens no viņiem – un, ja jā, ēd nelielu daudzumu konkrētajā produktā.

  1. Kartupeļi

Kartupeļus ar zaļiem plankumiem, kas tika aizturēts pirms laika no ekonomiski apsvērumi un satur indīgu solanine nevalkā izslēgts pat tad, ja ēdiens ir gatavots un cepts. Eksperti apgalvo, ka tās ne vienmēr lietderīgi noņem zaļo daļu un labāk neizmantot šo konkrēto kartupeļu vispār.

  1. Sausieaugļi

Lielākā daļa no sausiem augļiem, ko pārdod mūsu tirgū  kas ietver rūpniecisku žāvēšanu, izmantojot sēra un kālija sorbāts. Nav ieteicams ēst lielus daudzumus sauso augļu, lai nebojātu gremošanas sistēmu. Eksperti saka, ka saskarsme ar lielu daudzumu sēra varētu izraisīt jutīgu vēderu un citas gremošanas problēmas. Visi graudi, kas nav tikušas pienācīgi uzglabāti – var būt tajos sēnīte, kas ir bīstami mums piezvanīja micro-toxin. Tie  minējumus varētu arī atrast dažos no organiskajām pārtikām.